Novi Sad
07.12.2015.
21:26 > 21:42
Potez rukometaša Vojvodine, koji su sprečili incident na jučerašnjem letu izazvao je pažnju, a sami rukometaši neuspešno pokušavaju da demantuju medije koji preuveličavaju incident i dodaju senzacionalne elemente koji se nisu desili.
  • Ex Chapman

    08.12.2015 08:19
    ko ima uši da sluša...
    zamislite kakvim nam sve glupostima pune glavu svakodnevno! i onda kao Ameri glupi veruju sve što im CNN kaže, ne misle svojom glavom, nemaju pojma o Srbiji. a šta zna prosečan Srbin o svetu izvan svog sela osim što mu kaže RTS ili Pink? preuveličavanje, spinovanje, selektivno izveštavanje, čak i prosto izmišljanje (laganje) - i kako običan čovek to da proveri? čak i natprosečno inteligentni prosto nemaju vremena da se bave time (osim ako im to nije posao, u kom slučaju su i oni deo sistema, tako da... hm)! radiš svoj posao, informišeš se o onome što ti je bitno u svakodnevnom životu (npr. naročito popularni izveštaji o stanju na putevima, vremenu), pratiš kako ti je dete u školi, nabavka, plaćanje računa... slobodnog vremena što ti ostane "potrošiš" na bliske osobe ili (ako si sebičan) na neki hobi. mislim ko koristi svojih 30 slobodnih minuta dnevno da bi proveravao istinitost u medijima?
    što reče onaj filozov - obaveza intelektualca danas je da bude neinformisan. jedini lek je da budeš "neinformisan" - nemoj da čitaš/slušaš/gledaš medije i tako ćeš jedino izbeći da ti ne pune glavu glupostima. ja o ovom "incidentu" u avionu nisam ništa znao dok mi žena nije rekla da su neki sportisti uhvatili džihadistu koji je pokušao da obori avion. to su njoj rekli mediji. zato mi je ova vest i privukla pažnju - znači nije bilo teroriste, već samo običan nervni bolesnik koji se možda užasno uplašio letenja ili zatvorenog prostora. vikao je da hoće da izađe iz aviona! znači niko nije hteo da obori avion, ni da uđe u kokpit, nikon nisu tukli. putnik je prosto počeo da se ponaša "neuračunljivo" pa je posada zamolila rukometaše da ga pripaze da ne napravi neku glupost.
    e sad stavite prst na čelo i razmislite: da li svet koji gledate na TV zaista postoji ili je plod mašte onih koji prave TV? Matrix?
  • Lala

    08.12.2015 07:56
    mislim da bi..
    poligraf odradio posao, evo prilike da se Nesa Poaro opet istakne
  • Dobar Krojač

    08.12.2015 07:00
    Prava mera stvari
    Momke je primio Predsednik, o'ma , na brzinu, samo ga je RTS pretekao, ali od ordenčića-ništa.
    Da je bilo opasnije, kitio bi se Toma tuđim perjem malo više.
  • 08.12.2015 06:52
    Pokušaj državnog udara, što bi reklo "prvo pero srpskog novinarstva" D.J.V.?
  • Moki

    08.12.2015 06:46
    niko drugi
    Sami sebe zaplicemo....Kada se tako profesionalni novinari odnose prema svojoj profesiji,ne cudi incident sa Ministrom vojnim.
    Naravno da to osudjujem,ali novinari sami doprinuse urusavanju svoje profesije.
    Kako su samo nepristojno obuceni fotoreporteri,nasminkane novinarke u helankama i mini suknjama sa dubokim dekolteima,sa sve prostim i neukusnim pitanjima.
  • hiper real

    08.12.2015 06:46
    Mladene, evolucija te stvari ne radi
    Ne očekuj da će evolucija da reši tvoje probleme i frustracije. Mnogo toga moraćeš sam, da se pokreneš, kad već dijagnostikuješ i koristiš mozzak, pomuči se još malo i nađi rešenje za sebe, kojim možeš biti bar malo zadovoljan. Ne možeš ostati umiven, čist i kulturan, a da se ne javljaš komšiji koji ponekad voli da se proveseli, ili ide na utakmice tih rukometaša, koji su grubi, pevaju još gore pesme po svlačionicama, a koji su uzori tim tvojim tipovima koji rade milione sklekova i trbušnjaka.
    Ako pustimo tu tvoju evoluciju, rukometaši koji moraju da budu i poslušni, preduzimljivi i dobro organizovani mogu da budu kolateralna šteta te tvoje spasonosne evolucije i neće moći da usput spašavaju elitu čovečanstva koja se vozika avionima. Ili možda sanjaš da će rukometaši u pobedničkom slavlju da odigraju kadril ili valcerčić?
    Reality šema je dominantna i svuda stiže.Kao SIDA.
    I još jedno. To što ti vidiš kao problem GRAND je samo pojavni oblik KAPITALIZMA koji se ovde naselio u obliku u kome je bio pre više od jednog veka.
    Znači, evolucija nas ne može spasiti.
  • El pivote

    08.12.2015 06:42
    N1 i 021 su jedini spomenuli da us ljudi zapravo Šampioni drzave vis egodina za redom, da igraju Ligu šampiona sa elitom evrope u rukometu...
    To je njihov posao koji rade najbolje !
    Ovo sto su ucinili je nesebicnost i hrabrost koja se uci u skoli i porodici i sve manje u drustvu koje propagira sledece vrednosti : ja , moje, pohlepa !
    Zato ove momke treba pustiti da treniraju, POMOCI IM NOVACANO da budu jos bolji tim i to je to !
  • 08.12.2015 06:06
    @Mladen
    Ja sam i naučnik i radim sklekove. Šta ću ja? Ostaću u procepu evolucije :'(
  • Mladen

    07.12.2015 23:19
    ka' ce ta evolucija da odradi svoje?!?!?
    ...jeftina i primitivna prodaja najtanjih emocija nije svojstvena samo nekim novinama, to je i sirup od kog se pravi masa grandovih i ostalih zvezda!
    Novinari prodaju strah jer ga svaki covek negde ima manje ili vise i ako ga u naslovu pepozna - kupuje da ceprka dalje.
    "...kako cemo decu da delimo?..." i slicni stihovi po sund-hitovima lako pogode svakog kauboja koji je maksimum rada na sebi dostigao kad je u nedelju isterao seriju od 400sklekova i stao posle toga pred ogledalo.
    KAD CE VISE DA PREVAGNE ONA DRUGA STRANA...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna